Månedens patient august 2011

 

 

Marsvinet Biver fik fjernet en knude

 

 

 

Selvom de største patientgrupper stadig udgøres af hunde og katte, ser vi i stigende omfang også andre familiedyr på Avedøre Dyreklinik. Det er vi glade for. Vi synes nemlig, også marsvin, kaniner, fugle m.fl. har krav på den bedste pleje og bør komme under behandling, hvis noget er galt. Måske har disse dyregrupper endnu vanskeligere ved i tide selv at gøre opmærksom på et problem eller ubehag.  

 

Marsvinet Biver kendte vi ikke i forvejen, da han med sine ejere kom kørende fra Gentofte. Man havde konstateret en knude, som voksede på halsens højre side. Endnu var han ikke synligt generet, men om en sådan tilstand gør ondt eller spænder under huden, er jo meget vanskeligt at sige. Derfor havde familien besluttet at få ham undersøgt med henblik på evt. operation. Knuden målte ca. 2 cm i diameter, hvad jo relativt er ganske meget, hvis man ganger op svarende til et større dyr eller menneske, og risikoen for, den yderligere ville vokse, var jo stor.  Knuden sad ikke fast til underliggende muskler eller andre vævsdele, og således skulle den altså kunne fjernes nogenlunde ukompliceret.

 

Mindre dyr skal ikke faste før operation, og da Biver i enhver henseende lod til at være et ellers kernesundt marsvin, besluttede vi at operere ham samme dag.

 

Forud for indgrebet fik Biver smerteforebyggelse som indsprøjtning og blev derefter bedøvet, klippet og klargjort til operation. Han sov trygt under hele forløbet, og først nogen tid efter sidste sting var syet, begyndte han så småt at røre på sig igen. Et af billederne viser Biver ny-opereret, halvsovende og puttet under varme tæpper. Især for meget små dyr er det afgørende, de ikke bliver kolde under og efter narkose, hvor det er sværere for dem selv at opretholde legemstemperaturen. Biver vejer kun 1182 gram. Klinikken råder over varmetæpper, varmepuder mm., som bruges flittigt og i særdeleshed til vores allermindste venner. Nogen gange vil man faktisk kunne se en veterinærsygeplejerske holde sådan en lille fyr under kitlen, mens bedøvelsen forlader kroppen. Det kan man roligt kalde en særlig service!

 

Biver havde et helt komplikationsfrit forløb, og vi så ham igen 14 dage senere, hvor trådene blev fjernet. Herfra stammer billedet, hvor han ses med sin familie.

 

 

 

 
Kettevej 25
2650 Hvidovre
Telefon: 36 78 68 44
Telefax: 36 77 68 44
Til forsiden
Sitemap - oversigtskort
Udskriv
CMS | Webdesign